luni, 10 august 2009

Procuratura, data în judecata în cazul Diana Malos

Cu toate ca rezolutia emisa de Parchetul de pe lânga Tribunalul Suceava prezinta mari lacune care însumeaza noua pagini ridicole, demne de plâns, nicidecum de râs, am aflat de la avocatul de caz ca reanchetarea în cazul Dianei Malos a fost respinsa.

Astfel, se va ataca în instanta rezolutia procurorului de fond si a prim-procurorului Parchetului de pe lânga Tribunalul Suceava, de neîncepere a urmaririi penale (NUP). “Voma ataca în instanta rezolutia de NUP eliberate de procurorul de fond si prim-procurorul Parchetului de pe lânga Tribunalul Suceava”, a declarat în exclusivitate, pentru cotidianul ATAC, avocatul Tonel Pop.

Argumente aduse împotriva rezolutiei

Ora mortii

Conform anchetatorilor, ora decesului este consemnata între 48 – 68 de ore. Având în vedere ca Diana a disparut timp de 43 de ore (marti, 9 decembrie, ora 15.00 – joi, 11 decembrie, ora 10.00), adica 43 de ore, nu trebuie decât sa apelam la o elementara logica matematica demna de clasa a doua ca sa deducem ca Diana Malos a fost declarata moarta cu 5 ore înainte de ora oficiala. Astfel, se cere „reevaluarea orei mortii si reaudierea celor care sustin ca au vazut-o în viata în acea perioada de timp în care medicii legisti au constatat ca era moarta. Cu atât mai mult decât prima evaluare a orei mortii a fost avansata cu o diferenta de circa 40 – 60 de ore fata de ultima (d.p.d.v. medico – legal nu poti confunda o moarte intervenita într-un interval de maximum 5 – 10 ore cu una intervenita în 70 de ore)”, conform plângerii înaintate. Precizam ca era imposibil ca în 70 de ore sa nu fie vazut cadavrul atârnat în copac, lânga o carare din spatele Manastirii Sf. Ioan care ducea la Izvorul Tamaduirii, izvor care se afla la circa 10 metri de copacul mortii, care este frecventat de zeci de localnici pe ora.

Lovita la cap, dar cu coafura intacta

Conform rezolutiei, Diana Malos a fost gasita atârnata în copac cu o tinuta ireprosabila, machiata si fara un fir de par miscat, lucru imposibil în cazul unei catarari prin forte proprii la o înaltime de 6-7 metri. “Mai mult, sfideaza orice lege elementara de fizica si ratiune elementara retinerea faptului ca plagile/contuziile de la nivelul scalpului/capului/cefei au fost produse prin lovirea victimei de crengile copacului, dar fara ca acestea sa-i miste macar un fir de par”, se mai arata în plângere. Ne permitem sa fim usor ironici si sa gasim un pretext ridicol pentru procurorii care au batut astfel de explicatii: poate ca Diana Malos a fost însotita în copac de o coafeza si o cosmeticiana.