luni, 10 august 2009

Diana Malos „Miss Vacanţa” de la OTV a fost găsită în ştreang in spatele mănăstirii „Sf. Ioan” din Suceava

Dilema : Crima sau Sinucidere ? Diana Malos „Miss Vacanţa” de la OTV a fost găsită în ştreang cu mainile legate in spatele mănăstirii „Sf. Ioan” din Suceava

Poza Diana Malos

Cazul este cu atat mai ciudat cu cat o enoriasa le-a spus politistilor ca a vazut-o pe tanara cu o seara inainte.

“Era cu doi baieti… unul o tragea inspre padurice. Ea nu voia si plangea.”
Printr-un un apel telefonic primit de operatoarele de la 112 se anunţa faptul că în pădurea din spatele mănăstirii „Sf. Ioan cel Nou” a fost găsită o tânără spânzurată într-un copac. În momentul în care la faţa locului au ajuns echipajele SMURD, trimise primele la eveniment, au dat peste bărbatul care a făcut macabra descoperire. Era în stare de şoc.
„Veneam dinspre mănăstire. Tocmai ce terminasem de vorbit la telefon cu fratele meu când… am înlemnit pur şi simplu. Instinctiv am apelat 112 şi… nu puteam să fac un pas înainte sau înapoi. Am luat-o înapoi la fugă, le-am spus unde-i aştept (n.r. – pe cei de la SMURD). Când m-am întors cu ei mi s-a făcut rău. Ce poţi să simţi când vezi cum atârnă în faţa ta, ca o păpuşă?”, mărturiseşte Gabriel Miron.

Avea mâinile legate cu sfoară

Imaginile de la faţa locului erau cutremurătoare. O tânără frumoasă şi îmbrăcată îngrijit era agăţată cu un cablu de gât, la aproximativ 5 metri înălţime în copac. Deasupra ştreangului, pe o creangă, era o poşetă de damă, în care, aveau să vadă anchetatorii ulterior, se afla un telefon mobil, un cui şi un ciocan. Ciudat era faptul că tânăra avea fiecare mână legată cu sfoară. Anchetatorii au pus acest lucru, în cazul în care varianta sinuciderii se va confirma, pe seama faptului că fata ar fi vrut să se asigure că nu va mai scăpa cu viaţă, pregătindu-şi un fel de dispozitiv prin care prin să acţioneze manual asupra ştreangului din jurul gâtului. Ceea ce e greu de înţeles e cum de tânăra, în cazul în care vorbim de un suicid, a reuşit să se urce în copacul destul de înalt, să-şi pregătească ştreangul şi să-şi lege mâinile.
De neexplicat, cel puţin în acest moment, este şi ce căuta acel cui şi ciocan în geanta de damă găsită deasupra capului fetei, geantă care, din câte se pare, i-ar fi aparţinut. Anchetatorii au de găsit răspunsuri la numeroase întrebări legate de acest caz cât se poate de misterios.

La redacţia „Monitorului de Suceava”, a ajuns informaţia că tânăra care a fost găsită în ştreang este una şi aceeaşi cu Diana Maloş, o frumoasă suceveancă care a câştigat în vara acestui an titlul de „Miss Vacanţa” în cadrul concursului „Miss Plaja”, organizat la hotelul Palm Beach din Mamaia şi transmis de postul de televiziune OTV.
Dintre zecile de participante la concursul de frumuseţe, Diana a fost printre puţinele care au urcat pe podium, fiind premiată de Dinu Maxer şi Gabriel Fătu.
Informaţia ne-a fost confirmat chiar de către directoarea Colegiului Tehnic Petru Muşat, Maria Teodoreanu. Deşi nu aflase încă terifianta veste, directoarea ne-a declarat că, într-adevăr, Diana a fost elevă în clasa a XII-a la unitatea şcolară pe care o conduce, până acum aproximativ o lună, când a fost exmatriculată din cauza absenţelor. „Ştiu că a fost la OTV la un concurs de frumuseţe, dar nu mai ştiu când şi cum. Este o nenorocire, ce veste tristă”, ne-a declarat directoarea de la „Petru Muşat”.
În 2005, Diana Maloş, atunci în clasa a IX-a la Colegiul Tehnic „Petru Muşat”, a concurat pentru titlul de miss boboc al şcolii. Nu a reuşit să convingă juriul să o desemneze drept cea mai frumoasă, dar a câştigat locul al II-lea.

Si totusi Dilema : Crimă sau sinucidere ?

În cursul zilei de astăzi, la morga Spitalului Judeţean Suceava se va face necropsia cadavrului tinerei, iar anchetatorii speră să afle de la legişti dacă a fost sinucidere sau un act criminal. Deşi sunt mai multe indicii care duc spre varianta sinuciderii, judiciariştii nu exclud ca trupul neînsufleţit al tinerei, care, la examinarea exterioară, nu prezenta urme de violenţă, să fie fost spânzurat în copac, pentru a lăsa impresia unui suicid. Am atasat si o fotografie de la locul incidentului dar va avertizam ca imaginile sunt socante si nu sunt recomandate minorilor. Pentru a putea vedea aceasta fotografie Click aici

Imagini Video

Cu toate ca la autopsie a iesit ca este vorba de sinucidere cei de la OTV au declarat pe blog ca : ” Frumoasa Diana Malos, prezentatoare la OTV Suceava a fost gasita moarta in casa. Nimeni nu crede in sinucidere. Mihaela Moise este in Suceava la fata locului si nu crede ca s-ar fi sinucis. Parintii Dianei Malos sunt de aceeasi parere. A fost gasita cu mainile legate si multe vanatai pe corp. Diana Malos a avut 18 ani ii placea viata atat de club cat si scolara, a fost invitata de mai multe ori la Gabriel Fatu.”